Speurhonden van Eurodogs.

Intensief opgeleid voor controle en detectie.

Controle en detectie met honden

Speurhonden van Eurodogs zijn intensief opgeleid voor controle op en detectie van:

  • Bedwantsen
  • Narcotica – softdrugs en harddrugs
  • Explosieven en wapens
  • Brandversnellers
  • Ziekenhuisbacterie
  • Pinda’s en noten in voedsel
  • Andere materialen en stoffen

Die combinatie mens/hond is zeer efficiënt. Onze goed opgeleide en ervaren hondengeleiders benutten de speurhonden op hun gehoorzaamheid, speurzin en reukvermogen. Een geleider van Eurodogs heeft zijn hond onder alle omstandigheden onder controle.

 Volledig gecertificeerde dienstverlening

Onze dienstverlening voldoet aan de geldende nationale en internationale normen en richtlijnen. Medewerkers en honden zijn individueel en als teams gecertificeerd. Wij zijn gewend om met politie, hulpdiensten en andere beveiligingsbedrijven samen te werken.

 Een overzicht van onze diensten

Bewantsen opsporen

De meest verantwoorde aanpak van bedwantsen is: preventie, detectie, lokaliseren en bestrijden. Het met een speurhond deskundig opsporen van bedwantsen is van groot belang voor de juiste bestrijding. De gespecialiseerde bedwantsenhond van Eurodogs is een speurhond speciaal getraind op het vinden van bedwantsen.

Meer over Bedwantsen

Narcotica opsporen

De gespecialiseerde speurhonden van Eurodogs zijn inzetbaar als drugshonden. Wij onderzoeken gebouwen en voertuigen (preventief) op de aanwezigheid van drugs: soft- en harddrugs als cannabis, cocaïne, heroïne en xtc. Het kan daarbij gaan om het controleren van ladingen, verdachte ruimten in gebouwen en lockers op scholen.

Meer over speurhonden narcotica

Brandversnellers opsporen

Met een speurhond die getraind is op het vinden van brandversnellende stoffen ondersteunen wij chemisch brandonderzoek van de politie of verzekeringsmaatschappij. Daarnaast kan de hond b.v. preventief onderzoek naar ontbrandbare stoffen doen in bagage en lading en voertuigen

Meer over brandversnellers

Explosieven opsporen

Terreurdreiging en het risico op aanslagen worden steeds groter. Controle op de mogelijke aanwezigheid van explosieven en wapens is letterlijk een zaak van levensbelang. Speurhonden zijn voor de strijd tegen terreur, wapensmokkel en andere vormen van misdaad onmisbaar.

Meer over speurhonden explosieven

Pinda's en Noten

Wie allergisch voor pinda’s en noten is, loopt grote gezondheidsrisico’s. Bij een allergische reactie kan het lichaam opzwellen en worden de luchtwegen dichtgedrukt. In het ergste geval kan iemand aan pinda- en notenallergie overlijden. Eurodogs leidt speurhonden op om deze in voedsel te vinden.

Meer over pinda en notenallergie

Beveiliging & Bewaking

Bij Eurodogs leiden we ook honden op tot politiehond of bewakingshond. Deze gecertificeerde beveiligingshonden en politiehonden worden met hun geleider ingezet via de Europese Veiligheidsdienst. Ook kunnen zij ingehuurd worden door andere beveiligingsdiensten die geen hondendiensten verlenen.

Meer over beveiliging- en bewaking
Direct Contact

Heeft u vragen of wilt u extra informatie over onze diens

Niet leesbaar? Wijzig tekst. captcha txt