Pinda’s en noten in voedsel opsporen

wij leiden een speurhond voor u op.

Pinda- en notenallergie

Wie allergisch voor pinda’s en noten is, loopt grote gezondheidsrisico’s. Bij een allergische reactie kan het lichaam opzwellen en worden de luchtwegen dichtgedrukt. In het ergste geval kan iemand aan pinda- en notenallergie overlijden.

In voedsel, hapjes, snacks en snoep

Veel mensen met een allergie voor pinda’s en noten zijn nog jong, kinderen vaak. Zij zijn zich niet altijd volledig bewust van de soms grote gevaren die zij lopen bij het eten van voedsel, hapjes, snacks en snoep. In veel voedingsmiddelen zitten bestanddelen van pinda’s of noten. Een door Eurodogs opgeleide hulphond kan deze stoffen direct traceren. De hond zal de patiënt en zijn omgeving direct waarschuwen niet in de buurt te komen of zelfs verhinderen een hap te nemen.

Opleiding hulphond is kostbaar

Voor wie een levensbedreigende allergie voor pinda’s en/of noten heeft, is een hulphond geen overbodige luxe. Het door Eurodogs opleiden van een hulphond bij pinda/noten-allergie duurt een jaar. In de laatste fase van de training wordt ook de eigenaar geleerd hoe met het dier om te gaan. Gezien de duur en intensiteit van dit traject is de opleiding van de hulphond een kostbare aangelegenheid. Bij de financiering kunnen verzekeringsmaatschappijen, crowdfunding en patiëntenverenigingen een belangrijke rol spelen.

pinda-en-notenallergie
Direct Contact

Heeft u vragen of wilt u extra informatie over onze diens

Niet leesbaar? Wijzig tekst. captcha txt