Gecertificeerde speurhonden

Onze speurhonden en hun begeleiders beschikken over het Scentdogs-certificaat, een internationaal keurmerk dat de kwaliteitsnormen voor het werken met speurhonden en speurhondenteams bewaakt.

Elke twee jaar laten wij onze speurhonden en hun geleiders in de Verenigde Staten (her)certificeren. Onze speurhonden doen hun werk discreet. Zij zijn erop getraind onopvallend aan ons aan te geven dat zij iets hebben gevonden.

scentdogs-keurmerk

Welzijn dieren voorop

De medewerkers van Eurodogs hebben een hart voor honden. Onze professionele geleiders vinden het fijn om met de dieren te werken. En dat is wederzijds! Bij alles wat we doen staat het welzijn van onze honden voorop. Ze worden met liefde en aandacht getraind, uitstekend verzorgd en nooit aan onnodige risico’s blootgesteld.

Uit het asiel

Wij betrekken onze speurhonden vrijwel altijd uit het asiel om ze zo een nuttig ‘tweede leven’ te geven. Het ras doet er niet zo veel toe. Het reukvermogen van honden is zo sterk ontwikkeld dat zij de stoffen waarvoor ze specifiek zijn opgeleid altijd herkennen en eruit pikken. Voor sommige taken is het extra belangrijk dat de hond zeer sociaal is. Ook daar letten we scherp op.

asielhonden-eurodogs
Direct Contact

Heeft u vragen of wilt u extra informatie over onze diens

Niet leesbaar? Wijzig tekst. captcha txt