Ook EenVandaag aandacht voor bedwantsen

Tot ons genoegen wordt aan bedwantsen steeds meer media aandacht gegeven en dit is ook hard nodig. Het steeds groeiende probleem in Nederland is nog vrij onbekend maar heeft grote gevolgen voor de gedupeerden. Eerder werd door Hart van Nederland al kort aandacht besteed aan dit onderwerp, en nu heeft ook EenVandaag het belang hiervan ontdekt. Selma, een van de medewerkers van Eurodogs werd geïnterviewd.

Hieronder vindt u het TV item en het nieuwsbericht dat op de site van EenVandaag te lezen is.

 

sitestat

De bedwants, de bloedzuigende parasiet,  rukt weer op in Nederland. Het aantal meldingen in Nederland stijgt enorm door het internationale vliegverkeer. De bedwants komt met de terugreis van vakantie mee in de koffers.

Het lijkt een onuitroeibare plaag te worden. Harde cijfers ontbreken helaas: hotels zwijgen, particulieren schamen zich en een landelijk meldpunt ontbreekt.

Steeds vaker worden honden ingezet om het ongedierte op te sporen. En bestrijdingsbedrijven krijgen het steeds drukker. Hoe kan je voorkomen dat je bedwantsen krijgt? Hoe zijn ze te bestrijden? En zijn ze eigenlijk gevaarlijk voor de volksgezondheid?

In EenVandaag de opsporingsdienst Eurodogs , het bestrijdingsbedrijf en het gebeten slachtoffer, dat iedere nacht ten prooi valt aan het bloedzuigertje.

(foto: United States Department of Health and Human Services

 

(Bron: Eenvandaag.nl)

Recommended Posts

Plaats een Reactie