Explosievenhonden inzetten voor optimale veiligheid

Met de explosievenhonden van Eurodogs bent u altijd verzekerd van optimale veiligheid. Niet alleen voor wat betreft uw eigen omgeving, maar ook voor die van uw medemens. Onze explosievenhonden, ook wel narcotica honden genoemd, zijn zowel inzetbaar voor overheden, zakelijke doeleinden en particulieren. In de huidige maatschappij neemt de controle op explosieven en wapens steeds grotere vormen aan. De dreiging van terreur neemt een steeds serieuzer wordende vorm aan.

Niet alleen tijdens grote evenementen en bijeenkomsten, maar ook in vliegtuigen, schepen en andere vervoersmiddelen worden regelmatig explosieven en wapens aangetroffen. In sommige gevallen is het niet mogelijk om deze ruimtes zelf te kunnen controleren op de aanwezigheid van vuurwapens, granaten of andere gevaarlijke explosieven. Dit kan zijn omdat een ruimte slecht bereikbaar of zelfs verborgen is. In dat geval kunt u gebruik maken van de goed opgeleide explosievenhonden van Eurodogs. Op deze manier kunt u de veiligheid op uw evenement, festivalterrein of kantoorgebouw blijven garanderen.

Gevaarlijke situaties kunnen hiermee effectief voorkomen én bestreden worden. In de strijd tegen terreur is het inzetten van explosievenhonden een prima keuze. Onze goed opgeleide speurhonden sporen moeiteloos en accuraat diverse soorten explosieven op. Naast explosievenhonden staat Eurodogs ook graag voor u klaar als u bedwantsen wilt bestrijden aan de hand van bedwantsen honden. 

explosievenhonden

Goed opgeleide explosievenhonden van Eurodogs

De nauwkeurig en vakkundig opgeleide speurhonden van Eurodogs zijn tevens gespecialiseerd in het controleren op de aanwezigheid van explosieven. Eurodogs is dan ook gecertificeerd in controle met explosievenhonden welke worden ingezet via de EVD (Europese Veiligheidsdienst). Daarmee zijn de explosievenhonden van Eurodogs inzetbaar door heel Europa. Daarbij maakt het niet uit of er actief of preventief gecontroleerd moet worden op de aanwezigheid van vuurwapens of explosieven.

Daarnaast hebben we tevens de beschikking over speurhonden die speciaal opgeleid zijn om brandbommen of andere brandbare stoffen te kunnen onderscheppen. Een veilige ruimte of omgeving kan daardoor gewaarborgd worden. De honden van Eurodogs worden getraind en opgeleid om zowel conventionele als geïmproviseerde voorwerpen op te kunnen sporen. Dit kunnen vuurwapens en explosieven zijn, maar ook illegaal vuurwerk of bommen. De explosievenhonden van Eurodogs zijn prima in te zetten voor specifieke ruimtes, terreinen, vliegtuigen, voertuigen en in de scheepvaart.

Maar, ook om de veiligheid op uw evenemententerrein te kunnen garanderen kunt u gebruik maken van de explosievenhonden van Eurodogs. Daarnaast levert Eurodogs ook drugshonden voor het vakkundig controleren en opsporen van diverse soorten soft en harddrugs. 

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Direct Contact

Heeft u vragen of wilt u extra informatie over onze diens

Niet leesbaar? Wijzig tekst. captcha txt