Hoe weet je of je bedwantsen hebt?

Hoe weet je of je bedwantsen hebt? Op het eerste gezicht een makkelijke vraag, maar toch lastiger te beantwoorden. Bedwantsen zijn nachtdieren en erg klein van formaat, waardoor je ze niet snel met het blote oog kunt zien.

Bedwantsen beet

De eerste indicatie van bedwantsen overlast is wanneer men last krijgt van beten. Bedwantsen beten zijn vaak rode jeukende bultjes, sterk vergelijkbaar met een muggenbeet. Een bedwantsen beet is te onderscheiden van een muggenbeet door het patroon, die anders is dan dat van een muggenbeet. De favoriete plek van bedwantsen om te steken is de arm, been, nek of rug en hier is meestal een patroon van drie of vier beten onder elkaar te zien. Daarnaast steken muggen niet onder het dekbed en zijn bedwantsen beten vaak wel op plekken die normaal gesproken onder de dekens bedekt liggen.

Bedwantsen geur

Andere indicaties van bedwantsen zijn bloedvlekken op bijvoorbeeld lakens en zwarte vlekken van uitwerpselen van de bedwantsen. Ook kan de geur in de kamer de aanwezigheid van bedwantsen verraden. Als er veel bedwantsen aanwezig zijn in een kamer, is daar een soort muffe, zoete geur te herkennen wat een beetje lijkt op een amandelgeur. Bedwantsen zullen alleen te ruiken zijn door mensen wanneer het gaat om een hele grote plaag. Dit wil je dus eigenlijk te allen tijden voorkomen door bij een eerste vermoeden van bedwantsen direct aan de bel te trekken en te onderzoeken of je daadwerkelijk last hebt van bedwantsen. De beestjes zijn namelijk erg hardnekkig ongedierte om te verwijderen.

Bedwantsen opsporen

De enige manier om met 100% zekerheid zelf zeker te weten dat je bedwantsen hebt, is wanneer je een levende bedwants in de kamer ziet of wanneer je eitjes van bedwantsen ziet. Wanneer je deze zelf kunt zien, is dit vaak geen goed teken want dat betekent dat er al een grote plaag moet zijn. De bedwantsen zitten normaal gesproken namelijk verstopt op plekken waar ze niet makkelijk gevonden worden. Voordat het zo ver is, heb je waarschijnlijk al last gehad van bedwantsen beten of andere indicaties die vermoeden dat bedwantsen aanwezig zijn. Al op dat moment is het verstandig om onderzoek te doen met een bedwantsen speurhond. Speurhonden kunnen in dit stadium al de bedwantsen opsporen en lokaliseren. Door dit op tijd de toen, zorg je ervoor dat bedwantsen overlast niet nog groter wordt door op tijd te beginnen met de bestrijding. Ook zorgt de speurhond ervoor dat je niet het hele huis hoeft te ontruimen en kunnen alleen de door de hond gelokaliseerde plekken bestreden worden, waardoor je geen onnodige kosten maakt.

Wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op 085 – 00 35 000 of bekijk onze Bedwantsen opsporen pagina.

Recent Posts

Plaats een Reactie