Hotel moet schadevergoeding betalen door bedwantsen

Een koppel dat in een hotelappartement in Amsterdam-Noord verbleef, krijgt €8.000 aan schadevergoeding nadat er bedwantsen aanwezig bleken te zijn in hun kamer. Dit heeft de rechtbank beoordeeld.

In afwachten van oplevering van hun nieuwbouwwoning verbleef het stel met baby ongeveer 1,5 maand in het hotelappartement, waar zij zelf hun bed en de babywieg naar toe meenamen. Nadat zij in het nieuwe huis waren ingetrokken, merkten ze dat de baby slecht sliep. Een maand later kwamen zij erachter dat er bedwantsen aanwezig waren op het matras van het babybedje.

Om de bedwantsen te bestrijden werd een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld. Het bedrijf constateerde dat de bedwantsen op vier woonlagen in het huis aanwezig waren, waarop een bouwbedrijf alle kieren en gaten in de woning heeft gedicht. Daarna is een hittebehandeling, stoombehandeling en een insecticiden behandeling uitgevoerd om de bedwantsen te verdelgen. Ook heeft het koppel veel spullen weggegooid of langsgebracht bij een wasserette.

Aansprakelijkheid 

Het koppel besloot om het hotel aansprakelijk te stellen. Zij zijn van mening dat het hotelappartement gecontroleerd had moeten worden op bedwantsen of dat zij op de hoogte moesten worden gesteld van de eventuele aanwezigheid van bedwantsen. In 2019 kampte het hotelappartement namelijk met bedwantsen die vervolgens professioneel bestreden zijn. Daarnaast werd in de periode dat het stel aanwezig was in het hotel, in de kamer naast hen bedwantsen ontdekt.

Het hotel had geen oren naar het betalen van een schadevergoeding en gaf tijdens de rechtszaak aan dat er maandenlang geen klachten zijn geweest. Ook waren de bedwantsvallen leeg en hadden de bedwantsen niet over kunnen lopen van de ene naar de andere kamer, omdat er een dikke muur tussen de appartementen zit. Ook worden de appartementen door andere schoonmakers schoongemaakt.

Nooit verdwenen

Volgens de kantonrechter was het aannemelijk dat de bedwantsen sinds 2019 nooit echt verdwenen waren, en dat de bedwantsen niet goed bestreden zijn geweest. Er was namelijk geen andere verklaring mogelijk. Ook toen de bedwantsen bij het naastgelegen appartement geconstateerd waren, had het hotel moeten vermoeden dat de bedwantsen in 2019 nooit helemaal verdwenen waren.

Na de constatering van de bedwantsen in de kamer naast het stel, had het stel op de hoogte moeten worden gebracht. Ook had het hotelappartement van het stel op dat moment gecontroleerd moeten worden op eventuele bedwantsen. Door dit na te laten, is de schadevergoeding die het stel eiste terecht.

Bron: https://www.nhnieuws.nl/nieuws/289062/amsterdams-hotel-moet-schadeververgoeding-betalen-door-bedwantsen

Recent Posts

Plaats een Reactie